Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης StoTherm Mineral


Το StoTherm Mineral είναι ένα απόλυτα αξιόπιστο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης. Συνδυάζει μη αναφλέξιμες πλάκες πετροβάμβακα και αποτελείται μόνο από ανόργανα στοιχεία, από την συγκολλητική ουσία μέχρι και το τελικό επίχρισμα.
Η χρήση άκαυστων πλακών πετροβάμβακα προτείνεται εκεί που οι απαιτήσεις προστασίας απο φωτιά είναι ιδιαίτερα αυξημένες ή οι θερμοκρασίες μπορεί να ξεπεράσουν τους 80 βαθμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. καμινάδες κλπ)

Το σύστημα βασίζεται σε θερμομονωτικές πλάκες πετροβάμβακα με πλεκτές ίνες Sto-Steinwolle Platte 040 (λ=0,040 W/m*K) με αντοχή σε εφελκυσμό ≥ 14 kN/m² και Sto-Steinwolle Platte 035 (λ=0,035 W/m*K) με αντοχή σε εφελκυσμό≥ 5 kN/m². Η κλάση αναφλεξιμότητας των πλακών πετροβάμβακα είναι A1 κατά EN 13501-1 Πιστοποιημένες για χρήση σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης   (ETICS) με σήμανση CE.

Η χρήση των ειδικών για εξωτερική θερμομόνωση πλακών πετροβάμβακα της Sto προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά για την άριστη εφαρμογή και την διάρκεια ζωής του συστήματος, παρέχοντας άριστη θερμομόνωση, πολύ καλή διαπνοή, ευκολία στην χρήση και προφανώς πλήρη αντίσταση στην φωτιά.

Τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης πρέπει να είναι σχεδιασμένα για να αντέξουν όλες τις καταπονήσεις που δέχονται καθημερινά οι εξωτερικοί τοίχοι των κτιρίων για πολλές δεκαετίες. Το StoTherm Mineral αξιοποιώντας την τεχνολογική υπεροχή του ομίλου Sto AG προσφέρει  την πιο αξιόπιστη λύση που συνδυάζει ευελιξία και οικονομία.

Η εφαρμογή του StoTherm Mineral στα κτίρια του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (1998 - 1999) και η συμπεριφορά του συστήματος και των υλικών για πάνω απο μια δεκαετία, αποδεικνύει την χειροπιαστά την αντοχή και την αξιοπιστία του συστήματος.

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας των υλικών και των μηχανημάτων εφαρμογής καθώς και το πολυάριθμα τεχνικά βοηθήματα, εξασφαλίζουν γρήγορη, εύκολη και απλή εγκατάσταση του συστήματος, ώστε να είστε σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα, που θα παρέχει στο κτίριο αντοχή και προστασία για όσο απαιτείται.

Το πλήθος επιλογών τελικών επιχρισμάτων, χρωμάτων, διακοσμητικών και τεχνοτροπιών κάνουν το StoTherm Mineral μια ξεχωριστή επιλογή για προσόψεις με υψηλές απαιτήσεις.




1. StoADH-B / StoLevel Classic / Sto-Turbofix : Συγκολλητικά υλικά, χρήση ανάλογα με το υπόστρωμα, με ιδιαίτερα υψηλή συγκόλληση για μέγιστη ασφάλεια.

2. Θερμομονώτικη πλάκα πετροβάμβακα :
Sto-Steinwolle Platte 040 και Sto-Steinwolle Platte 035  Κλάση αναφλεξιμότητας A1 κατά EN 13501-1. Πιστοποιημένες για χρήση ειδικά σε συστήματα
εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS) με σήμανση CE

3. Sto-Dowels :
Ειδικά  βύσματα για χρήση σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Επιλογή ανάλογα με το υπόστρωμα

4. StoLevell Uni / StoLevell Duo Plus : Τσιμεντοειδής ελαστομερής ενισχυτικός σόβας εμποτισμού υαλοπλέγματος με υαλοΐνες και οργανικά πρόσθετα.
StoGlass Fibre Mesh Fine 110cm :
Yαλόπλεγμα οπλισμού ιδιαίτερα υψηλών αντοχών, ανθεκτικό στα αλκάλια και την υγρασία.

5*  StoPrep Miral : Αστάρι για ανόργανα επιχρίσματα (η χρήση του εξαρταται απο την επιλογή τελικού σοβά).
   
6. Τελική επικάλυψη : StoSil, StoMiral K/R, Sto Miral Nivell Σοβάς υδρυάλου StoSil ή ανόργανης βάσης σοβάδες για χρήση ως τελικό επίχρισμα σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου